Om mig


Jag heter Yvonne Blicker och har alltid varit intresserad av friskvård och hälsa.

1999 kom jag i kontakt med reikihealing. Det blev början på min terapeutiska bana. Jag påbörjade mina Reiki-kurser och blev slutligen Reikimaster.

Detta ledde vidare till att jag började läsa till  friskvårdsterapeut på Göteborgs Gymnastiska Institut (GGI).


Efter att jag arbetat som friskvårdsterapeut i några år upptäckte jag att muskelspänningarna återkom och jag verkade ofta behandla bara symptomet och inte orsaken.  Jag ville hitta en metod för att komma åt orsaken till klientens inre spänningar.

När jag kom i kontakt med hypnoterapin så kände jag att jag hittat en metod som var mycket kraftfull för att nå orsaken och inte bara symptomet.

Jag utbildade mig till dipl hypnoterapeut och hypnoanalytiker på Svenska Skolan för etisk och Analytisk Hypnoterapi (SSEAH).

Det borgar för ett professionellt och ett etiskt användande av hypnos i samband med psykoanalys vid behandling avnervösa besvär och emotionella problem.


SSEAH:s terapeuter är speciellt utbildade i psykoterapi, psykoanalys och hypnos.

SSEAH:s mål är att vidmakthålla den högsta tänkbara standard och genom att Du vänt dig till en av våra terapeuter kan Du vara förvissad om att detta förtroende inte kommer att svikas.

SSEAH:s terapeuter är bundna till ett etiskt kodex av högsta valör och är alltid skyldig att iaktta tystnadsplikt.


Några år senare på hypnoterapeuternas årliga rikskonferens i Örebro mötte jag Terry Evans som var vår huvudföreläsare och jag blev fascinerad av Bergsmeditationen, som han utvecklat. En metod för ökad självkännedom m.m. Så jag utbildade mig under 2-års tid till dipl bergsmeditationsledare.

Ett bra komplement till dem som inte behöver gå i terapi men vill arbeta med personlig utveckling i grupp, lära känna sig själva bättre och komma i kontakt med sina inre resurser.


Jag har även gått 4 år på drömterapeut utbildning hos Louise Minerva Frostegren som är en underbar och mycket kompetent lärare inom dröm/personlig andlig utveckling och idag en mycket god vän till mig. Jag arbetar idag som dipl drömterapeut med drömgrupper/ kurser och även enskild drömterapi. Det är ett kraftfullt verktyg för att se mönster/beteende och på djupet bearbeta och släppa taget om det som hindrar din väg framåt i livet. Min personliga uppfattning är att om alla förstod drömmens betydelse och den positiva förändring den kan skapa skulle nog många fler arbeta med sina drömmar.

November 2016 gick jag min lärarutbildning i Vedic Art hos Nina Jaccuci i Stockholm. Jag var nu redo ta nästa steg efter att ha målat Vedic Art i mer än 10 år och det ´kändes så rätt. Jag älskar att måla och Vedic Art är helt fantastisk. Håll utkik efter mina kurser på denna sida men även på Facebook Art by Yvonne blicker där jag lägger ut min konst och kurser. Det jag älskar med Vedic Art är att den är kravlös och utan prestation. Vi utgår ifrån oss själva och inga förkunskaper behövs. En konstnärlig och personlig utbildning .Piccaco (konstnären) sa: när jag var 6 målade jag som bäst, det tog mig ett helt liv att lära mig måla som ett barn. Det säger mycket. Är du intresserad av att skapa/måla så hör av dig. Kanske det förändrar ditt liv. För mig är det en passion och ger mig livskvalite och att vara fullständigt närvarande i nuet. Varje målning kommunicerar med mig och lär mig något om mig själv. En spännande resa i mig själv. Välkommen att höra dig med frågor och/eller anmälan till en kurs.


Mitt motto: Ingenting är omöjligt att uppnå. Det finns inga problem utan bara möjligheter/lärdomar. Vi måste börja ta ansvar för oss själva och vårt eget välbefinnande. Vi är inte maktlösa och vi har alltid ett val. Att börja älska/förlåta/försonas med dig själv är viktigt.

Vi kan få hjälp på vägen, men resan kan ingen göra åt oss. Att arbeta med sig själv gör dig starkare och skapar livskvalitet i ditt liv.

Så varför inte börja idag!

.

Yvonne Blicker


dipl. hypnoanalytiker och Hypnoterapeut   Yvonnes Massage & Friskvård


Sjöbogatan 34, Borås


Mob.: 0736-32 87 90

e-post: yn64@telia.co