Klassisk svensk massage

Svensk klassisk massage

Är en ca 200 år gammal massage, som skapades av Per Henrik Ling i skiftet mellan 1700 och 1800 talet.

   

Man masserar mot hjärtat och tvärs över muskelfibrerna. Massagen stimulerar blodsystem, nervsystem och lymfa. Massagen har även en utrensande effekt på   kroppen samt lossar muskelspänningar. Massagen frigör lugn och ro hormonet oxytocin. Massagen stärker även immunförsvaret och lindrar oro och stress. Beröring är även bra för hela människan.

   

Halvkroppsmassage: Rygg, nacke och axlar.

   

Helkroppsmassage: Rygg, nacke, axlar, sätesmuskeln, armar, händer, ben och fötter.

   

Är ofta grunden i alla behandlingar. Många tror att det alltid är bättre ju hårdare man tar i men det är det inte enligt mig. För idag är det många som redan har ett överstimulerat nervsystem 

   

  Halvkroppsmassage 600 kr

   

  Helkroppsmassage 800 kr

   

 

Triggerpunkter


Ömma punkter som sitter på en spänd muskel. Vid behandling släpper spänningen i muskeln, Denna ömma punkt kan projicera smärta till ett specifiktområde beroende på punktens läge. En förkortad muskel har alltid aktiva triggerpunkter. Denna behandling ger goda resultat vid nacke, axlar, bröst och ländryggsproblem. Detta ingår i en massagebehandlig om det behövs.

 

   

 Bindvävsmassage

   

Denna massage påverkar kroppen på ett djupare plan. Massagen avlägsnar slaggprodukter i bindväven och är även bra vid trötthetskänsla eller brännande känsla i ryggen. Rekommenderas framförallt till personer med ländryggs/-nack och ledbesvär samt fibromyalgi. Massagen påverkar också de inre organen genom autonoma nervsystemet. Man kan säga att bindvävsmassagen är en spegel av de inre organen.

   


 

Denna behandling vävs oftast in i en massagebehandling om det behövs, men kan även fås i en separat behandling.